Stejně jako v případě jakékoliv jiné místnosti, tak ani v případě není výběr vhodné barvy do kuchyně snadný. Je třeba vše sladit. A neuškodí zauvažovat ani nad psychologií barev.

Obzvláště důležitá je volba výmalby u otevřené kuchyně, kde by neměl být barevný přechod mezi místnostmi příliš výrazný.

 

V kuchyni by vám nemělo jen chutnat, ale měla by na vás také působit vřele. Proto se raději obloukem vyhněte modré a zelené. Modrá je v českých kuchyních sice dlouhodobě trendy, ale působí příliš chladně.

Zelená je na tom podobně. A doby, kdy byla zelená kuchyň v módě jsou nenávratně pryč. Jako alternativa zelené může posloužit žlutá, jen dbejte na výběr správného odstínu. Vhodnější jsou nepříliš zářivé, spíše matné odstíny.

Chuťové buňky nejlépe stimuluje oranžová a červená

Červená prokazatelně zvyšuje chuť k jídlu a umožňuje nám si jej lépe vychutnat. Zároveň je to ale barva podněcující agresi, proto vyrušení tohoto negativního efektu proto volte světlejší odstín červené v kombinaci například s bílou. Výsledek vypadá vždy skvěle a chuť k jídlu je zaručena.

Oranžová kuchyně je na vzestupu. Proč? Nejen, oranžová že podněcuje chuťové buňky, ale také naši komunikativnost. Proto je obzvláště vhodná jak do kuchyním, tak i samostatných jídelen. Výborně vypadá v kombinaci i dalšími barvami – bílá, šedá, černá.

Do kuchyní se také znovu začíná vracet bílá, která má oproti ostatním barvám výhodu v tom, že se nejsnáze kombinuje jak s ostatními barvami, tak samotným kuchyňským vybavením. Je také jasnou volbou pro malé kuchyně, kde dokáže opticky zvětšit prostor a vytváří dojem vzdušnosti.

Podobné:

Mohlo by se vám líbit:

Jak vybrat a udržovat plechový zahradní domek: kompletní průvodce

Jak zjistit spotřebu injektážního krému Systému AquaStop Cream®

Za který dětský nábytek vás budou potomci zbožňovat?

Co byste měli vědět předtím, než se rozhodnete pro koupi obývací stěny

Praktický kovový přístřešek na dřevo máte postavený za chvilku

Vstupní dveře jako vizitka svého majitel